Naleśniki gryczane z farszem szpinakowym – obłędne w smaku

naleśniki-gryczane-ze-szpinakiem-rolka
1 Flares Facebook 0 Google+ 1 Filament.io Made with Flare More Info'> 1 Flares ×

Dziś przepis na szybki obiad, bo i mój dzień pędzi jak oszalały  ;-)

Ostatnio zdradziłam sekret moich naleśników bezglutenowych z kaszy gryczanej.

Dziś czas na prawdziwą kulinarną petardę;) Fit naleśniki wypełnione szpinakiem i serem feta.

 kolaz nalesniki ze szpinakiem

Zacny obiad, smaczny, zdrowy i co ważne szybki w przygotowaniu. Zatem czas przystąpić do kulinernego dzieła stworzenia ;-)

 

Składniki (ciasto):

- 2 szkl. kaszy gryczanej jasnej,

- 2 szkl. wody,

- 2 łyżki oleju z pestek winogron,

- 3 jajka,

- pół łyżeczki cukru,

- szczypta soli

 

Składniki (farsz):

- 1 opakowanie sera feta,

- pół opakowania szpinaku świeżego lub mrożonego,

- łyżka masła klarowanego,

- sok z cytryny,

- pieprz

 

 

Przygotowanie:

  1. Szpinak poddusić na maśle przez kilka minut i doprawić do smaku pieprzem oraz sokiem z cytryny.

I tym sposobem farsz mamy gotowy Teraz możemy zabrać się za naleśniki.

  1. Kaszę zmielić w młynku do kawy.
  2. Wszystkie składniki razem zmiksować.
  3. Smażyć cienki placki na suchej patelni.

 

Farsz rozsmarować na naleśnikach, które następnie sugeruję zrolować.

Naleśniki polecam podawać z sałątką  z pomidorów, jogurtu naturalnego i szczypiorku.

Jestem ciekawa z czym Wy lubicie najbardziej zajadać naleśniki?

Tak ja u mnie szpinak, czy może na słodko?

 

Pozdrawiam smacznie:)

 

4 komentarze do “Naleśniki gryczane z farszem szpinakowym – obłędne w smaku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>