Łosoś z pieca odziany w pomidory

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×

Dziś zapraszam na danie ekstremalnie pyszne i szybkie w wykonaniu.

Łosoś w moim wydaniu jest dietetyczny, prosty i wyśmienity. Przepis idealny dla zabieganych oraz tych, którzy dbają o formę. Zawsze wychodzi. Łosia upiekłam bez skóry w piekarniku w towarzystwie pomidorków koktajlowych. Potrawa jest tak prosta, że nie potrzebujemy do niej przypraw – łosoś broni się sam

 

Składniki:

  • filet z łosia bez skóry,
  • kropla oliwy z oliwek do wysmarowania formy,
  • 10 pomidorków koktajlowych

 

Przygotowanie:

    1. Żaroodporną formę skąpo posmarowałam oliwą i położyłam na niej łososia.
    2. Rybę przykryłam umytymi pomidorkami koktajlowymi i piekłam przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C (termoobieg).

    Tak przygotowanego łosia serwuję z parowaną fasolą szparagową. Ryba jest niezwykle delikatna i soczysta.

    Jak widać, przepis jest bardzo prosty, a danie wykwintne. Polecam je z całego serca.

    Życzę smacznego!

     

     

    5 komentarzy do “Łosoś z pieca odziany w pomidory

    1. Super pomysł na szybki lunch. Musze się przyznać, że bardzo lubię łososia i często go wykorzystuje do gotowania potraw. A ja zapraszam dzisiaj do przeczytania czemu w końcu zdecydowałam się na Disqus oraz na Linkowe Party u Lifestylerki. To świetna okazja, żeby zaprezentować swojego bloga, przeczytać ciekawe artykuły oraz poznać świetne osoby. Serdecznie Cie zapraszam:).

    2. Mniam… co za pychotka:), uwielbiam wszystkie ryby w każdej postaci. Twoje danie naprawdę szybkie w przygotowaniu tak, że będę musiała kupić łososia i zaserwować rodzince :D

      • Gdy go robiłam pierwszy raz również zastanawiałam się co z tego wyjdzie;) Ale zakochałam się w tej prostej potrawie:D

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>