Pałtki ryżowe skąpane w waniliowym mleku

Pałtki ryżowe skąpane w waniliowym mleku
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×

Dzisiejszy dzień rozpoczęłam od cudownego śniadania, każdemu takiego życzę;)

Pałatki ryżowe skąpane w waniliowym mleku a do tego pyszne owoce – palce lizać! To prawdziwa bomba witaminowa, idealna na cudowny początek dnia.

 

Składniki:

  • 300 ml mleka (% zależy od Was),
  • 50 g płatków ryżowych,
  • 1/2 laski wanilii,
  • garść ulubionych owoców (ja wybrałam banana, maliny i borówki amerykańskie)

Przygotowanie:

  1. Do mleka wkładami ziarenka z laski wanilii oraz samą laskę. Całość gotujemy aż mleko zacznie wrzeć.
  2. Do waniliowego mleka dosypujemy płatki ryżowe i gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  3. Na koniec przelewamy naszą zupę do miseczek i ozdabiamy owocami.

Tak przygotowane płatki, to doskonały pomysł na śniadanie, podwieczorek, czy zdrowy deser.

Zwiększając ilość płatków ryżowych do 100 g uzyskamy owsiankę.

Pałtki ryżowe skąpane w waniliowym mleku

Życzę smacznego!

6 komentarzy do “Pałtki ryżowe skąpane w waniliowym mleku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>