Pomidor idzie na grilla ;)

pomidor idzie na grilla.bmp
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×

Sezon grillowy trwa w najlepsze, dlatego zapraszam na lekką przystawkę prosto z rusztu – pomidor faszerowany czosnkiem. Przepis jest banalnie prosty i pyszny. W pięć minut można ją przygotować!

Składniki:
·    kilka pomidorów,
·    ząbki czosnku – tyle sztuk ile pomidorów,
·    szczypta oregano i bazyli,
·    sól morska,
·    łyżka oliwy z oliwek,
·    pieprz tłuczony w moździerzu,
·    garść poszatkowanej natki pietruszki

Wykonanie:
1.    Czosnek miażdżymy i mieszamy z przyprawami.
2.    Umyte pomidory nacinamy od góry, a następnie w ich wnętrzu umieszczamy farsz.
3.    Pomidory zawijamy w folię aluminiową i kładziemy na ruszcie rozgrzanego grilla. Pieczemy je do miękkości.

Tak przygotowana przystawka jest lekka i pyszna.
Osoby lubiące ostre smaki mogą pomidory nafaszerować całymi ząbkami czosnku, ale ostrzegam, że powstanie mieszanka wybuchowa.

pomidor idzie na grilla.bmp

Życzę smacznego!:)

Jeden komentarz do “Pomidor idzie na grilla ;)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>