Kasza pęczak z warzywami – obiad w 10 minut

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×

Kasza o pęczak jest jedną z moich ulubionych:)

Uwielbiam ją za smak i szybkość przygotowania.

Podana z warzywami może stanowić alternatywę dla mięsiw.

Polecam tę potrawę wegetarianom oraz wszystkim tym, którzy cenią lekką kuchnię – lub nie mają czasu na gotowanie:)

 

Składniki:

  • 1 saszetka kaszy pęczak,
  • 1/2 średniej wielkości cebuli,
  • sól, pieprz oraz słodka papryka,
  • garść warzyw na patelnię,
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

Kaszę pęczak gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

W międzyczasie siekamy cebulę na drobną kostkę i rozgrzewamy odrobinę oleju na patelni.

Do gorącego naczynia wrzucamy cebulę oraz garść ulubionych warzyw na patelnię. Całość przyprawiamy i podsmażmy około 7 minut.

I gotowe:)

Tak przygotowaną kaszę pęczak możemy  podawać jako dodatek do mięs, klopsów z soczewicy lub potraktować, jako samodzielne danie.

 

Smacznego:)

 

2 komentarze do “Kasza pęczak z warzywami – obiad w 10 minut

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>